Skip to main content

Cheesy Sunday

In mijn tijd als sommelier werd kaas altijd aan het einde van een diner geserveerd. Je kent het wel: na vijf of zes gangen komt er een plateau op tafel, vaak met een paar kazen en één glas wijn dat “ongeveer” past. Begrijp me niet verkeerd, dat kan lekker zijn, maar ik dacht altijd: dit kan zoveel beter.

Kaas is namelijk een wereld op zich. De smaken zijn zó uiteenlopend. Hoe tof is het dan om bij iedere kaas een andere wijn te proeven? Geen “one size fits all”, maar wijnen die speciaal zijn uitgekozen om het type kaas echt tot z’n recht te laten komen.

Tijdens deze proeverij neem ik je mee langs verschillende kaastypen: geitenkaas, witflora, roodflora, harde kazen en blauwschimmels. Ik selecteer 10 kazen van het Kaasatelier, verdeeld over verschillende culturen, en bij elke kaas serveer ik een zorgvuldig gekozen wijn.

Dit wordt zo’n middag waar je blij van wordt. Boek je ticket!

Praktische informatie:

Datum: Zondag 29 maart
Tijd: 15:00u
Duur: 3 à 3,5u
Locatie: Centraal Breda, goed bereikbaar met het OV.
Prijs: € 50,00

Let op: Een ticket voor deze proeverij werkt als een toegangsbewijs voor een evenement. Mocht je onverwachts verhinderd zijn, dan kun je je ticket uiteraard aan een andere wijnliefhebber geven. Houd er echter rekening mee dat er geen restitutie mogelijk is.