Freschello Rosé Spumante ‘Extra dry’
Één van mijn favorieten! De Freschello Spumante is super geschikt als aperitief of gewoon om zo te nuttigen, er is altijd wel een reden voor bubbels! Ondanks dat de “extra dry’, wat betekent dat er maar minder dan 6 gr. suiker in zit, zou je denken dat deze spumante strakdroog is, maar zo proeft hij niet. Hij heeft juist veel fruit, waardoor hij niet droog overkomt. De volle mousse geeft hem een rijke volle smaak en tegelijkertijd heeft hij ook veel frisheid. Ik geef je een korte uitleg over het proces van Methode Charmat: Iedere mousserende wijn begint als een basis wijn die wordt vergist in een vat of een RVS tank. Door suiker en gist toe te voegen na de 1e vergisting, ontstaat er een 2e vergisting die zorgt voor de bubbels in de wijn. Bij Methode Traditionelle (hoe o.a. Champagne en Cava worden gemaakt) wordt de 2e vergisting op fles gedaan. Bij Methode Charmat wordt de 2e vergisting in een afgesloten tank gedaan. Deze methode wordt voornamelijk gebruikt om frisheid en fruitigheid te behouden en voor mousserende wijnen die jong gedronken mogen worden.